Som både lærling og faglært kan du delta i konkurranser som NM og EM. Konkurranser gjør bransjen levende, det er morsomt og spennende og dessuten hever det ditt eget faglige nivå uansett plassering. Ikke minst får du muligheten til å treffe andre likesinnede med samme yrkesvalg som deg.
Konkurransen går av stabelen under Matstreif på Rådhuskaia i Oslo. Her bryner deltagerne seg på utfordrende oppgaver som varemottak, håndskjæring og anretning av produkter for salg og eksponering av produktene i fiskedisk.
Lærlingene presenterer sin ferskvaredisk og oppgavene inkluderer finstykking, salg og varerepresentasjon. I løpet av noen få timer må de heldige som går til finalen forvandle store kjøttstykker til delikate, salgbare produkter. Den som kan vise best håndlag, orden, økonomi, hygiene og kreativitet, går av med seieren.
Årlig arrangeres NM i kjøttskjæring hvor alle kan delta! Tidligere har lærlinger konkurrert mot blant annet matministre, og lærlingen har stukket av med seieren! Konkurransen går ut på å skjære opp kjøtt etter bestemte anvisninger på tid.
Postboks 44
1720 Greåker
britt@k-o-m.no